lördag 3 april 2010

Långhelg

Långhelg och vackert väder. Det innebär att det är läge för vårrustning av båten, byte till sommardäck, att demontera skidboxen och allt annat som gör att man blir in i h-e skitig och får ont i ryggen. E vill säkert börja röja i trädgården. Tid att ställa om från vinter till sommar med andra ord.

Och, det verkar nästan som om resten av världen också tagit långhelg. Tidningarna är tunna, och det är inga nyheter av det där slaget att de får en att gå igång ordentligt. Läser Fokus på nätet och funderar på Torbjörn Nilssons analys av Beatrice Asks - minst sagt - misslyckade utspel om att man borde skicka färgade kuvert till personer som är misstänkta för sexualbrott. TN:s tes är att moderaterna är rädda att förlora väljare till Sverigedemokraterna, och att Asks utspel var ett sätt att försöka attrahera de grupperna.

Det är förstås möjligt. Men jag tror framför allt att det handlar om att kriminalpolitiken blivit ett område där alla tävlar om att visa sig mest hårdför. Om det vore en sällskapslek skulle man kunna kalla det "Följa Johan Pehrsson". Men det är ju inte precis något område där socialdemokraterna kan skryta med att de förmått formulera något mer konstruktivt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar