fredag 5 mars 2010

Veckoslut, vinterväder och en löprunda till

På nåt sätt kändes det som om man borde ha presterat nån förnuftig kommentar om huruvida man ska subventionera hushållsnära tjänster eller inte. Eller om det är nån principiell skillnad på ROT- och RUT-avdrag. Men det ville sig liksom inte.

Kanske beroende på att det var en nästan löjligt vacker vintermorgon idag när man åkte med bussen över Västerbron. Klart väder, sol och staden fortfarande vackert vit.

Jag tycker att det är häftigt med en rejäl vinter. Okej för att det är jobbigt när man inte kan lita på tunnelbanan eller pendeltåget. Men om man nu valt att bo nästan uppe vid nordpolen så kan man liksom inte gnälla över att det kommer snö eller att isarna lägger sig.

Kunde avsluta dagens möten så att jag var hemma strax före fem, vilket innebar att jag hann ut på en löprunda innan middagen. 8.92 km, genomsnittligt tempo 5.51 /km, maxhastighet 14,7km/h, maxpuls 167 slag/min [noterat vid 7,1 km], kaloriförbrukning 782 kal. Var det något mer ni ville veta? Inte? Nähä. Men det var i alla fall en juste avrundning på arbetsveckan.

... sedan är det förstås så att man kan bli lätt nedstämd när man inser att den smällkalla vintern gör att vårens sjösättning lär bli försenad. Så här stod stod det på marinans hemsida i veckan:

"Idag har vi borrat två hål i isen och tjockleken på isen är hela 50 cm. Detta gör oss ännu mera tveksamma till att kunna börja sjösätta i april. Den tidiga sjösättningsperioden kan alltså komma att börja den 3 maj."

Det är med andra ord risk att vi inte kommer att få båten i vattnet i tid för årets första kappsegling, Lidingö runt den 8 maj. Aldrig får man vara riktigt glad ...

1 kommentar:

  1. Vänta nu... juste? Det stavas schysst. Imponerande maxpuls!

    SvaraRadera